środa, 30 października 2013

Gotowanie Drużyny- podsumowanie

W ubiegłą sobotę nasza drużyna wspólnie wyruszyła do Lasku Złotoryjskiego w Legnicy, aby wziąć udział w Gotowaniu Drużyny, organizowanym przez druha Mateusza Sylwant zdobywającego sprawność "Kucharza".

Podczas zajęć nauczyliśmy się jak rozstawić kuchnię polową oraz w jaki sposób gotować na ognisku. Nie zabrakło oczywiście harcerskiego menu, w skład którego weszła: zupa "NIC", ciasto skautowe i ziemniaki z ogniska. Oprócz tego, graliśmy również w "Palanta" , śpiewaliśmy oraz przećwiczyliśmy musztrę harcerską, dzięki druhowi Dominikowi Pawłowskiemu, który zdobył tym samym sprawność "Znawcy musztry". Całość dopełniała harcerska atmosfera i piękna pogoda, dzięki której mogliśmy spędzić tą sobotę w harcerskim gronie. 

PRZYPOMNIENIE: Przypominam, że w najbliższy piątek zbiórki nie ma ze względu na dzień Wszystkich Świętych. Widzimy się więc dopiero 8 listopada. 

Miłego weekendu,
czuwaj!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz